História bunkových solí

Zakladateľom biochemickej liečby v 19. storočí je doktor Med. Wilhelm Heinrich Schüssler (1821 – 1898). Identifikoval a určil dvanásť minerálnych tkaninových- bunkových solí . Záverom jeho výskumu bolo poznanie, že nedostatok niektorej z týchto solí vedie k narušeniu bunkového metabolizmu  a k narušeniu zdravia. Ak je príslušná bunková soľ pravidelne doplňovaná, vo forme, v ktorej môže byť bunkami ľahko využitá, môžu bunky dosiahnuť schopnosť znova normálne fungovať. Ide o zlúčeniny sodíka, draslíka, železa, vápnika, síry, fosforu, chlóru a kremíka, ktoré sa nachádzajú v ľudskom organizme.

Vstrebávajú sa priamo cez sliznicu ústnej dutiny do  krvného obehu a okamžite sa stávajú dostupnými pre bunky a tkanivá ľudského tela. Empiricky bolo zistené, že najvyššia, a tým aj najúčinnejšia vstrebateľnosť anorganického materiálu tkanivami je pri riedení minimálnej dávky na potenciu D6. Preto sú tkanivové soli vyrábané práškovou trituráciou D6, ktorá je veľmi podobná homeopatickej výrobe.

Bunkové soli sú vyrábané na základe zákona nedostatku – telu dodáme to, čo mu podľa istých príznakov chýba, pričom kvantitatívna dávka je tiež veľmi dôležitá. Vyrábajú sa bez obsahu cukru, lepku, laktózy a živočíšnych derivátov. Nenarúšajú zubnú sklovinu, neovplyvňujú hladinu krvného cukru, sú vhodné pre každého, vrátane ľudí s nízko kalorickou diétou, diabetikov, vegetariánov a vegánov, tehotné, dojčiace ženy alebo najmenšie deti. Vďaka prirodzenému výskytu v tele a minimálnej dávke sa netreba obávať nežiaducich účinkov.

Na prácu Dr. Schussleranadviazal americký lekár George Washington Carey (1845 – 1924). Vo svojich prácach prepojil biochemický systém so zverokruhom  apriradil ku každému astrologickému znameniu jednu z dvanástich solí biochemického systému. Zistil , že každý môže mať úžitok z užívania tkanivovej soliktorá je priradená k slnečnému znameniu, v ktorom sa narodil. Avšak podľa astrologickej medicíny sa každého sa týka všetkých 12 znamení počnúc baranom (hlava) až po ryby (chodidlá).

AKO SA UŽÍVAJÚ BUNKOVÉ SOLI

Užívanie solí sa nevylučuje spolu s liekmi a homeopatikami. Pri chronických stavoch dlhodobo jednu dávku 3 až 4-krát denne. Aby sa účinok dostavil čím skôr, je lepšie začať dávkou 5 až 6-krát denne. Akútne stavy vyžadujú dávkovanie 1 dávku každé 2 hodiny, niekedy aj častejšie (Ferr phos). Bunkové soli sa vstrebávajú sliznicami už v ústach alebo kožou. Pastilky je potrebné vycmúľať, rozhrýzť, rozžuť v ústnej dutine. Ďalší možný spôsob užívania je rozpustiť ich vo vode (aj viacej druhov naraz) a po častiach vypiť v priebehu celého dňa.

Jednoduchý ťahák ako bunkové soli pôsobia na organizmus

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.